PORTFOLIO

 

eli5e banner EliseLuttik

Salone del Mobile 2017


Een nieuw jaar, een nieuwe stoel. Voor de derde keer op rij presenteert Elise Luttik een nieuwe stoel aan publiek en professionals op het prestigieuze Salone del Mobile in Milaan. Op SaloneSatellite - dé spotlight voor de meest belovende jonge designers – wordt CHESTER onthuld door NOON.

 

CHESTER CHAIR


De klassieke stijl van de iconische Chesterfield stoel is vertaald naar hedendaags design. Chester is een luxe en comfortabele eetkamer stoel. De houten stoel is zo ontworpen dat je hem tevens kunt stapelen.


Design by ELISE LUTTIK
Photography by KWABENA APPIAH-NTI

 

low res Elise Luttik Chester Chair 01low res Elise Luttik Chester Chair 02PRISMANIA CHAIR

De transparante Prismania Chair is zowel een kunstvoorwerp als een stoel. Vanuit sommige hoeken is hij haast niet te zien, maar neem een stap en hij toont u alle kleuren van het spectrum dankzij dichroïsche folie. 


Design by ELISE LUTTIK
Photography by LISA KLAPPE


EliseLuttik PrismaniaChair photographyLisaKlappe 03EliseLuttik PrismaniaChair photographyLisaKlappe 01
UPSIDE DOWN CHAIR


De Upside Down Chair is een dining chair in simpele lijnen van hout die een veilige zitplaats biedt en tegelijkertijd de rug omarmt. Ondersteboven wordt deze stoel een troon met uitzicht op barkruk hoogte.


Design by ELISE LUTTIK


EliseLuttik UpsideDownChair blackUpsideDownChair VERS 07
CO-ONTWERP | STACKABLE


De bevolkingsgroei, urbanisatie en toename van leeftempo zorgen voor minder leefruimte, verticale woonoplossingen en drukkere agenda’s. In de serie Stackable hebben de ontwerpers gekeken naar de dagelijks terugkerende rituelen tijdens een leven onder deze druk. De uitkomst is een trio torens die de menselijke handelingen centraal zetten, om een moment van rust te creëren voor de terugkerende rituelen van elke dag : slapen, verzorgen & eten.


Design by ELISE LUTTIK + HESTER STOLK
Photography by FLOOR KNAAPEN


studioELHS Stackable photographyFloorKnaapen 01studioELHS Stackable photographyFloorKnaapen 02studioELHS Stackable photographyFloorKnaapen 03

studioELHS Stackable photographyFloorKnaapen 04studioELHS Stackable photographyFloorKnaapen 05studioELHS Stackable photographyFloorKnaapen 06
UPSIDE DOWN SCREEN


Elise Luttik presenteert de nieuwste telg in de Upside Down Collection. Een transparant kamerscherm van essenhout bekleed met stof Zembra uit de Vescom-collectie. Door de grafische kwaliteit van de stof kan worden gespeeld met de mate van transparantie. Dit kamerscherm geeft privacy of doorzicht in een dynamisch interieur via wisselende opstellingen en gecreëerde overlappen.De Upside Down Collection is een compleet interieurconcept met multifunctionele meubels waarin alles transformeert: tafel wordt mand, stoel wordt troon, transparant kamerscherm wordt ondoorzichtige roomdivider.


Design by ELISE LUTTIK
Photography by LISA KLAPPE


EliseLuttik UpsideDownScreen photographyLisaKlappe 2EliseLuttik UpsideDownScreen photographyLisaKlappe 3UPSIDE DOWN COLLECTION


De Upside Down Collection is een compleet interieurconcept, bestaande uit de Upside Down Chair, de Upside Down Table en de Upside Down Lamp. De Upside Down Chair is een lounge stoel die een veilige zitplaats biedt en tegelijkertijd de rug omarmt. Zet de houten stoel ondersteboven en het wordt een troon, een voetstuk om op te zitten met betere uitzichten vanaf koninklijke hoogte. Vul je zithoek aan met de Upside Down Table. Of maak er een mand van om tijdschriften of andere spulletjes in te bewaren. De Upside Down Lamp verlicht de set en kan je misschien wel helpen aan het eureka-idee waar je op hebt zitten wachten.


De collectie is voor het eerst tentoon gesteld op de Salone Satellite 2015. Mijn werk was onderdeel van de stand Dutch Satellite, een project van het Nederlandse consulaat-generaal in Milaan.


Design by ELISE LUTTIK
Photography by LISA KLAPPE

EliseLuttik UpsideDownCollection 9EliseLuttik UpsideDownCollection 1EliseLuttik UpsideDownCollection 2

EliseLuttik UpsideDownCollection 6EliseLuttik UpsideDownCollection 12EliseLuttik UpsideDownCollection 14


 

ACT & INTERACT COLLECTION

Een dynamisch interieur voor een dynamische leef- of werkomgeving. De collectie bestaat uit essentiële meubels die nodig zijn om een ruimte aan te kleden. Combineer de Act&Interact Tables om tot een customized design te komen voor elke specifieke ruimte. Stapel de tafels op als kast, combineer ze samen tot een grotere salontafel, of gebruik een enkel tafeltje als bijzettafel. Act&Interact Mirror, een interactief kunstwerk voor aan de muur. Drie tinten grijze spiegelvlakken in een messing kleurig frame geven eindeloze mogelijkheden om een ontwerp samen te stellen. Act&Interact Carpet is custom made en hand getuft van 100% Nieuw-Zeelandse wol. De basis ingrediënten van deze collectie maken de interieurdesign opties oneindig groot.

Design by ELISE LUTTIK

 

eli5e act and interact carpet mirror table